28 Ağustos 2011 Pazar

Mantar Soslu Tortellini


Malzemeler:

    1 Paket Tortellini
    12 Adet Mantar
    1 Paket Hazır Süt Kreması
    1 Avuç Dereotu
    4 Adet Taze Soğan
    Yeteri kadar Muskat
    2 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
    Yeteri kadar Tuz
    Yeteri kadar Karabiber

Yapılışı:
Tortelliniyi bol tuzlu kaynar suda, paketin üzerinde yazan süre kadar haşlayın.
Bir tavada, doğranmış yeşil soğanları 2 yemek kaşığı yağla yumuşayana kadar kızartın.
Dilim dilim doğranmış mantarları ekleyip, 5 dakika kadar çevire çevire pişirin.
Kremayı, muskatı, dereotunu, tuzu ve biberi ekleyin.
Sosu mantarlar yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 8-10 dakika).
Haşlanmış torteliniyi süzdürüp sos tenceresine dökün ve alt üst edip, makarna sosu çekene kadar ateşin üzerinde tutun (yaklaşık 5-6 dakika).
Tortellini servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder