10 Eylül 2011 Cumartesi

İtalyan Et Yemeği Dana Pikata Tarifi


Malzemeler :

Dana Bifteği : 10 dilim
Yumurta : 3 adet
Un : 150 gr
Çiçek Yağı : 250 ml
Dövülmüş Sarımsak : 20 gr
Soğan suyu : 100 ml
Sek Beyaz Şarap. : 150 ml
Taze Nane Yaprağı. : 6 dal
Tuz
Karabiber

Yapılışı :

Biftekleri döverek tuz, karabiber, soğan suyu,sarımsak, beyaz şarap ve çiçek yağının 1/4 ile bir terbiye hazırlanır. Dövülmüş biftekler dört saat bu terbiyede marine edilir. Kalan çiçek yağı kızdırılır, yumurtaları çırparak , biftekleri önce una sonra yumurtaya batırıp kızgın yağ da pişirilir pişen bifteklerin üzerine taze nane konularak servis edilir. Arzuya göre yanında milanez sos verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder