24 Ağustos 2011 Çarşamba

Klasik italyan pizza tarifi

Malzemeler  
250 ml. karbonatlı maden suyu
1 adet yumurta
3 çay kaşığı tuz
1.5 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
50 ml. bitkisel yağ
Aldığı kadar un
Üstü için
Soğan
Domates sosu
Sucuk
Salam
Domates
Biber
Hazırlanışı Oda sıcaklığındaki su , yumurta ,şeker, maya ve yarım yemek kaşığı un ile karıştırılıp 40 dakika kabarana kadar beklenir.

Sonra tuz ve yeteri kadar un ve bitkisel yağı ekleyip güzel bir hamur elde edilir.1 saat kadar dinlendirlir.

28 cm. çapında ince bir hamur haline getirilir.Yağlı veya yapışmaz tepsiye konur.Üzerine salça veya domatesli bir sos sürülür.Soğan dilimleri dizilr.Diğer malzemelerde kesilip üzerine yerleştirilerek 190 derecede 25 dakika pişirilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder