28 Ağustos 2011 Pazar

Adaçayı ve Tereyağı Soslu Ravioli


Malzemeler:

    80 Gram Romano Peyniri
    500 Gram Taze Ravioli
    80 Gram Tereyağı
    1 Diş Sarımsak
    1 Çorba kaşığı Adaçayı

Yapılışı:
Sebze soyma aparatıyla peynirleri ince ince traş edin.
Taze raviolileri kaynar suyun içinde, paketin üstünde yazan süre kadar haşlayın ve süzün. (Genelde 5 dakika yeterli geliyor. Taze olduğu için hemen haşlanıyor.)
Bir tencerede yağı eritip sarımsakları ve adaçayını ekleyin ve tereyağı kahverengi olana kadar kızdırın. (Bu da yaklaşık 2 dakika sürüyor.)
Raviolileri ekleyip karıştırın ve üzerinde traşlanmış peynirlerle servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder