24 Ağustos 2011 Çarşamba

Tortiglioni Yemek Tarifi

1 Paket boru makarna, 1cm capinda, pisince genisler. Kaynayan bol suya bir kasik tuz, 4 kasik sivi yag atin. Makarnalari ilave edin. 7-8 dakka kaynasin, ama makarnalar tam pismesin. Soguk suya koyup pismeyi durdurun.

İçinin hazirlanmasi:
1 Orta boy sogani kucuk kesin. 200 gr mantari ince dograyin. 3-4 carliston tatli biberi de, ince dograyin, bir tavaya 4 yemek kasigi zeytinyagi koyup hepsini kavurun. 1 Cay kasigi tuz, karabiber, pizza otu, 1 adet tavuk buloyon ilave edin 1/2 bardak su ile 10 dakka kaynasin, 1 avuc misir unu, 1 avuc galete unu serpin
1-2 dakka karistirarak pisirin, koyulasir. Altini kapattiktan sonra 10 dakka beklesin. Bir yagli kagidi honi yapin, ucunu 1 cm kesin. İcine mantar sosunu koyun, soguk sudan cikardiginiz boru makarnalarin icine doldurun. Sonra icine az su konmus firin tepsisinin icine bu dolma makarnalari dizin. Firin 180C ye isitip tepsininde ustunu aliminyum kagit ile kapatip 20-30 dakka firinda tutun.
Servis tabaklarina sarimsakli yogurt yayin. Sicak dolma makarnalari dizin ustune sarimsakli yogurt koyun, 1/4 tereyagini kavurun, 1 cay kasigi kirmizi biber ve nane atin, 1 dakka sonra her tabagin ustune 2-3 yemek kasigi dokun. Hafif, lezzetli bir makarna cesididir, makarnalarin ustu cizgilidir. Sosun akip gitmesini onler.

Not: Orijinalinde Alfredo sos ustune konup servis yapiliyor. Alfredo sos lezzetli ama %35 lik kremadan yapiliyor yarim bardaga yakin tabakda geliyor. Bu 1/3 paket tereyagi demek. Kremayi cirparsaniz bir muddet sonra kesilir tereyagi olur. Suyu ayrilir. Iste ben alfredo sos yerine bizim sarimsakli yogurt sosunu koyuyorum. Saglikli cunku.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder