26 Ağustos 2011 Cuma

İrmikli Makarna


Malzemeler:

    4 Adet Domates (Domates Sos İçin)
    2 Çorba kaşığı Zeytin Yağı (Domates Sos İçin)
    1 Çorba kaşığı Domates Salçası (Domates Sos İçin)
    1 Tatlı kaşığı Baharat (Domates Sos İçin)
    Yeteri kadar Tuz (Domates Sos İçin)
    455 Gram Buğday İrmiği (Semolina) (Makarna Hamuru İçin)
    200 Mililitre Su (Makarna Hamuru İçin)

Yapılışı:


Makarna Hamurunun Hazırlanması :
Genişçe bir hamur yoğurma kabına irmiği koyun. Üzerine zeytin ezmesi ekleyip, karıştırın.
Ardından suyu ekleyin ve hepsini elinizle yoğurmaya başlayın.
İrmik taneleri tamamen yok olup; yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.
İstenen kıvama gelmesi 10 dakikayı alıyor (hamuru rahatça yoğurmak için iki parçaya bölebilirsiniz).
Hamuru, portakal büyüklüğünde bezelere ayırın. Bezeleri teker teker, büyükçe bir kesme tahtasının ya da tezgahın üzerine koyun.

İki elinizle birlikte, ileri geri yuvarlayıp; ince, uzun bir sosis şekline getirin. 2 cm kalınlığındaki bu sosisi, 3'er santim uzunluğunda kesin.
Her parçayı, iki elinizin parmak uçlarıyla, hem yanlara doğru çekiştirerek hem de tahtanın üzerinde ileri geri yuvarlayarak uzatın. Uzunluğu 15 cm olana kadar yuvarlamaya işlemine devam edin. Bu işlemi diğer bütün hamurlar için de uygulayın.
Çubuk makarna haline gelen bu hamurları, temiz bir bezin üstüne sıra sıra dizin.
Bol tuzlu, kaynar suyun içinde yumuşayana kadar 10-15 dakika haşlayın, süzdürün.
Domates Sosun Hazırlanması :
Orta boy bir sos tenceresine, zeytinyağını koyun.
Kabuklarını soyup, küp küp doğradığınız domatesleri ilave edin.
Domatesler tamemen yumuşayınca kadar 10 dakika orta ateşte pişirin.
Domates salçasını, baharatı ve tuzu ekleyin. 2-3 dakika daha kaynatıp, ocağın altını kapatın.
Haşlanmış makarnayla karıştırın.
Taze roka yapraklarıyla servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder