26 Ağustos 2011 Cuma

Domates Soslu Yassı Spagetti

Malzemeler:

    2 Çorba kaşığı Zeytin Yağı (Sos)
    1 Adet Kırmızı Soğan (Sos)
    2 Diş Sarımsak (Sos)
    800 Gram Domates Konservesi (Sos)
    Yeteri kadar Tuz (Sos)
    Yeteri kadar Öğütülmüş Tane Karabiber (Sos)
    1 Paket Spagetti Makarna (Spagetti)
    3 Çorba kaşığı Zeytin Yağı (Spagetti)
    1 Avuç Fesleğen (Spagetti)












Yapılışı:

Domates Sosu :

Orta boy bir sos tenceresine zeytinyağını koyun, kızdırın ve soğanları ekleyin. Şeffaflaşana kadar kavurun. Çünkü soğanlar sosun içinde görünmeyecek.
Sarımsakları ve domatesleri ekleyin. Domatesler tüm tüm olduğu için kaşıkla karıştırırken biraz parçalayın.

Tuzu ve biberi ekleyin.Ateşi kısın ve suyunu çekip koyu ve kıpkırmızı bir kıvam alana kadar pişirin. Bu yaklaşık 2 saat alacaktır.
Spagetti
Sosun son aşamasında taze fesleğenleri ya da taze kekikleri ekleyin ve sosu sıcak tutun.
Büyükçe bir tencerede bolca tuzlu su kaynatın ve makarnaları ekleyin. Paketin üstünde verilen pişirme süresine göre pişirip süzdürün (sakın soğuk sudan geçirmeyin).
Boşalan tencereye zeytinyağını koyup sosu ekleyin. Ardından spagettileri ekleyip, karıştırın.
Yemek tabaklarına bölüştürüp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder