7 Eylül 2011 Çarşamba

Bögürtlen Şuruplu Dondurma

Malzemeler:
 
    1 Su Bardağı Böğürtlen
    4 Kaşık Toz Şeker
    2 Adet Armut
    500 Gr Vanilyalı Dondurma
    1 Su Bardağı Kremşanti

Hazırlanışı:

Bögürtlenlerin üzerine 2 çorba kaşığı toz şeker koyup sulanıncaya kadar bekletelim. Kısık ateşte 10 dakika pişirelim. Armutlardan birini ince dilimliyelim. Üzerine kalan 2 çorba kaşığı şekeri serpelim. Onları da kısık ateşte 10 dakika pişirelim. Meyveleri soğumaları için bir kenara alalım. Dondurmayla krem şantiyi karıştıralım. Bu karışımın yarısını 4 kup bardağına paylaştıralım. Krem şantili dondurmanın üzerine şekerle pişirdiğimiz böğürtlenleri ve armutları pay edelim. Kalan dondurmayı da bardaklar arasında bölüştürelim.Dondurmaların üzerini dilimlenmiş armut, böğürtlen ve krema ile süsleyelim.Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder