7 Eylül 2011 Çarşamba

Dondurmalı Cassata


Malzemeler :   

    1 Kg Vanilyalı Dondurma
    1 Su Bardağı Yeşil Fıstık
    6 Kaşık Badem
    1 Su Bardağı Meyve Şekerlemesi

Hazırlanışı :

Şekerlemelerimizi çok küçük parçalar halinde doğrayalım.Dondurmamızı ikiye bölelim.Yarısına çekilmiş yeşil fıtıklarımızın 1/3 ü kadarını ilave edelim ve karıştıralım.Fıstıklı ve dondurmalı karışımımızı oval ve altı yuvarlak bir kalıba 1 cm. kalınlığında serelim. Buzdolabına koyarak donmasını sağlayalım. Diğer dondurmamızın içine meyve şekerlemeleri çekilmiş yeşil fıstığın kalanını ve file doğranmış bademi ilave ederek karıştıralım.Hazırlayıp dondurduğumuz diğer kaptaki dondurmanın üzerine döküp buzdolabında 1 gece bekletelim. Ertesi gün badem ve taze meyve taneleriyle soğuk servis edebilirsiniz.

1 yorum: