24 Eylül 2011 Cumartesi

İtalyan Böğürtlenli Mus Tatlısı Tarifi


Malzemeler:    

    150 Gr Kırmızı Böğürtlen
    1 Su Bardağı Çırpılmış Krema
    1 Yarım Su Bardağı Pudra Şekeri
    4 Kaşık Süzme Yoğurt
    12 Adet Taze Böğürtlen
    8 Adet Taze Nane Yaprağı

Hazırlanışı:  

Böğürtlenlerimizi bir çatal yardımı ile fazla sulandırmadan ezelim. Yumurta beyazına pudra şekerini ekleyerek mikser yardımı ile kar haline gelinceye kadar çırpalım.İçine yoğurt ve kremayı ilave edip bir tahta kaşık yardımı ile karıştıralım.Elde ettiğimiz karışıma ezdiğimiz böğürtlenleri ilave edelim.Kup bardaklarımıza hazırladığımız musu paylaştırıp buzdolabında soğutalım.Üzerine taze böğütlen ve nane dalları ile süsleyerek servis yapalım..

1 yorum: