10 Eylül 2011 Cumartesi

Milanez Sos

     Malzemeler :
    
    150 gram margarin,
     200 gram ince doğranmış mantar,
     100 gram dana janbon ,
     200 gram domates,
     1 Çay kaşığı karabiber,
     Yarım demet ince kıyılmış maydanoz,
     1 Çay kaşığı tuz,


       
   
      Yapılışı :
       Margarini derin bir tavada eritin.Yağ kızınca mantarları ilave edip rengi biraz dönünceye kadar sote edin.Dana janbonu,domatesi ekleyin.Sosu bir taşım kaynatıp ateşi kısın.Kısık ateşte, koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar yaklaşık 10 dk pişirin.Tuz ve karabiberini ekleyip,ince kıyılmış maydanozu da ekleyerek servis yapınız.
     Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder